12 Ağustos 2009 Çarşamba

Demek yine bana hüsran...

Üzücü haberler arka arkaya geliyor. Önce Bahadır Akkuzu, sonra Aykut Oray.. Bir de haberlerde Sait Şanlı diye birisinden bahsediyorlardı.. "Doğu'nun Kofi Annan'ı" diyorlarmış kendisine..
Tanımam, etmem.. Ama yaptıklarını okudum, insanların arkasından üzüldüklerini gördüm.. 3bin kişi katılmış cenazeye... Bana mı öyle geliyor bilmiyorum, ama sanki iyi insanlar erken gidiyorlar gerçekten de.

Kişilik olarak hiçbirini şahsen tanımam tabii.. Ama yaptıklarıyla, arkalarında bıraktıklarıyla iyi bir şekilde anıyorsak onları, nasıl insanlar oldukları konusunda da biraz fikir sahibi olunabiliyor..

Topraktan geldik, yine toprak olacağız.. Ama bir önceki mesajın başlığında da yazıldığı gibi "ölüm Allah'ın emri, ayrılık olmasaydı" diyor insan ister istemez.. Ne diyelim, Takdir-i İlahi.. Allah geride kalanlara sabır versin, bir de geride kalan güzel insanları başımızdan eksik etmesin...

8 Ağustos 2009 Cumartesi

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Ayrılık Şarkısı

Ardımda bırakıp gül çağrısını
Ayrılık anı bu sisli şarkıyı
Irmaklar gibi akıp uzun uzun
Terkediyorum bu kenti
Ahh, ölüler gibi

Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa
Şimdi, sonsuz bir yangın gibi
Sevmesem öyle kolay çekip gitmek;
Yaralı bir kuş gibi

Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Düşlüyorum bu kenti
Ahh, bir aşk gibi

Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa
Şimdi, sonsuz bir yangın gibi
Sevmesem öyle kolay çekip gitmek;
Yaralı bir kuş gibi

Düşlüyorum bu kenti
Son bir aşk gibi



2 Ağustos 2009 Pazar

Tunç Kılınç


Uzun süredir takip ediyorum Fikir Atölyesi'ni. Tunç Kılınç, yaratıcı fikirleriyle ve hayata bakış açısıyla çok şey öğretiyor, anlatıyor (tabii anlayanına). "Evet, ben de böyle düşünüyordum" dediğim çok olmuştur onun yazılarını okurken.

Bugün onun sitesini ziyaret ettiğimde bir video gördüm. http://www.buzla.com
Tunç Kılınç'la bir söyleşi gerçekleştirmiş. Biraz vakit ayırıp izlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Şuradan buyuralım:

http://www.buzla.com/Yasam/fikiratolyesi-ve-fmknin-yaraticisi-tunc-kilinc-cevapliyor

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Yeni bir yolculuk


Hmm.. Ne zamandır yapmak istediğim, başlayıp yarım bıraktığım bir işi sonunda gerçekleştiriyorum. Bir kaç gün sonra sınavım var aslında, ama görüldüğü gibi, ben ders çalışmamak için ne gerekiyorsa yapıyorum..

Bu bloğun hazırlanma sebebi, mevcut binlerce blog gibi duygu ve d
üşünceleri paylaşmak. Kimseye anlatılamayanları anonim bir isim altında kendi kendine söylemek, bir nevi sesli düşünmek, kendi kendinin doktoru olmak..Yani burada yazılanları okurken öyle çok şeyler beklemeyin.. Zaten ben de çok şey beklemiyorum. Devamının geleceğinden de şüpheliyim..

Neyse, bu kadar boş konuşma yeter.. Bakalım ilerleyen günlerde buraları nelerle dolduracağız.. Bakalım yollar bizi nereye götürecek...